29 ное. 2022

Ангел

Betindex.net: Има ли кой да спре Бразилия по пътя към шестата световна титла?


Betindex.net: Има ли кой да спре Бразилия по пътя към шестата световна титла?

Бразилия за пореден път е основен фаворит за спечелване на световната титла и едва ли някой е изненадан от това. Петкратните световни шампиони очакват своя славен миг вече 20 години и може той ще дойде точно в Катар като коледен подарък седмица преди самия празник. “Селесао” набързо си осигуриха класирането за втората фаза на турнира, след като победиха в първите си два мача от груповия етап, а това още повече засили очакванията именно футболистите на треньора Тите да стъпят няма върха. Има ли кой да спре бразилския устрем, питат от Betindex.net, и на базата на представянето на отборите на Мондиал 2022 до момента смятат, че пътят на южноамериканския гранд съвсем няма да бъде безпроблемен.

Да започнем от победите в първите два мача. Да, безспорно е, че Бразилия надигра по всички показатели Сърбия и Швейцария. Но в двата мача “златистите” отбелязаха общо 3 гола, като всички дойдоха след 60-ата минута. Това показва, че фаворитът все още не съумява да бъде ефективен в първите 2/3 от времетраенето на мача, въпреки че не липсват реални положения и красиви изпълнения. Има и обаче и по-голям проблем.

Ще се завърне ли Неймар?

Лидерът на “селесао” беше контузен още в първия мач със Сърбия. Селекционерът Тите увери, че звездата на ПСЖ ще играе отново на това световно първенство, но не се нае с прогноза кога очаква да се възстанови. И все пак Бразилия разполага с немалко класни нападатели и в отсъствието на Неймар, а стабилната защита и вратар (нито един допуснат гол в първите 180 минути) дават надежда за успех и в елиминациите.

Така че отборът със златистите фланелки си остава основният фаворит за титлата. Но е логично, както отбелязват от Betindex.net, другите състави, които си осигуриха присъствие в елиминациите още след втория кръг в групите, да бъдат смятани за сериозни конкуренти.

Франция върви по пътя на историческо постижение

“Петлите” вече развалиха проклятието на предишните световни шампиони. Те спечелиха първите си два мача в Катар – 4:1 срещу Австралия и 2:1 срещу Дания, с което предсрочно си гарантираха място на 1/8-финалите. Сега голямата цел пред тима на Дидие Дешан е да защити световната си титла от 2018 г. Нито един отбор не го е постигал след 1962 г. Тогава именно Бразилия успява да триумфира на два поредни шампионата на планетата. Сега Франция преследва това историческо постижение, което е убягвало дори на велики футболни сили като Германия, Аржентина и Англия.

А имат ли “петлите” ресурс да стигнат до края? Разбира се – като започнем от Килиан Мбапе и добавим към него Антоан Гризман, Оливие Жиру, Усман Дембеле, Кингсли Коман, то виждаме с каква убийствена атака разполага Дешан. И то при положение, че носителят на Златната топка Карим Бензема отпадна от състава заради контузия. Но проблемите за Франция могат да дойдат в средата на терена, а и в отбрана световните шампиони са уязвими.

Що се отнася до Португалия, която също спечели първите си два мача, то трудно може да се мери с Бразилия и Франция. Да, тук е суперменът Кристиано Роналдо, но и той вече започва да поизчерпва магическите си сили. Засега сблъсък на финала между “селесао” и “петлите” изглежда като най-вероятният сценарий. Но от Betindex.net напомнят, че не винаги силният старт се оказва трамплин към финал и дори триумф със Световната купа.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари