Пет големи трансферни цели за Ливърпул през лятото на 2023 г.


Ливърпул футбол

Ливърпул ще изпрати сезон, в който най-вероятно няма да се класира за Шампионска лига. Имаше сериозни спадове у играта на тима на Юрген Клоп. Отборът от „Анфийлд“ се очаква да има бурно трансферно лято и да има доста нови попълнения. Много от футболните новини от Англия за трансфери свързват „червените“ с класни полузащитници. Именно халфовата линия е мястото, където Юрген Клоп ще трябва да освежи непременно своя състав. Нека видим и пет от големите трансферни цели за Ливърпул през това лято.

Алексис Мак Алистър

Световният шампион с Аржентина прави страхотен сезон на клубно и национално ниво. Той изигра основна роля „гаучосите“ да спечелят световната титла в Катар през изминалата зима. Мак Алистър играе много силно и за Брайтън и има принос отборът да се бори за класиране в Европа. В лицето на Алексис Мак Алистър, Ливърпул ще получи първокласен плеймейкър, който може да допринесе в защита и също така има най-добрите си години пред себе си. Очаква се футболистът да излезе £50-60 милиона на „червените“ като за днешния трансферен пазар това е добра сума.

Райън Гравенберх

Преминавайки в гиганта от Бундеслигата – Байерн Мюнхен, Райън Гравенберх се очакваше да направи голям прогрес след трансфера си от аякс. Сияещ ярко в центъра на терена на „Йохан Кройф Арена” под ръководството на Ерик тен Хаг, Гравенберх не се радва на добри дни в Байерн. Той е оставен да седи на пейката и рядко започва като титуляр. Нидерландският национал е сравняван с Белингам – футболист, който Юрген Клоп иска, но Ливърпул не може да си го позволи. Пазарната стойност на Гравенберх е само 25 млн. паунда, така че би бил идеална инвестиция за „червените“.

Ренато Санчес

Измина известно време, откакто Ренато Санчес за първи път демонстрира огромния си потенциал. Той впечатли топ клубовете с изявите си през сезон 2015/16 и премина в Байерн Мюнхен. Ренато често беше пренебрегван от своите мениджъри и той започна да се губи в гигантската съблекалня на Байерн. Последва за него период в Лил, а Кристоф Галтие извади от него най-доброто. Ливърпул може да се сдобие с него само за 20 милиона паунда, а Санчес е следен и от ПСЖ. Той може да се окаже надеждна опция, ако му бъде дадено достатъчно време и би било удоволствие за него да играе във Висшата лига.

Мейсън Маунт

Мейсън Маунт е сред трансферните цели на “червените” и за него Висшата лига е отлично позната, тъй като играе за Челси. Голямата смяна на треньори, както и контузии, дръпна Маунт назад през този сезон. Мейсън Маунт е играч, подобен на легендата на Байерн Томас Мюлер. Полузащитник, който се наслаждава на играта в атака и създава положения, като също така бележи попадения. Ако Маунт премине в Ливърпул, то при Юрген Клоп може да съживи кариерата си.

Ловро Майер

Рядко може да откриете хърватски талант, наречен „Следващият Лука Модрич“, с цена от 40 милиона паунда. Ловро Майер прави страхотни изяви за Рен и за хърватския национален отбор. Трансфер във Висшата лига ще му помогне да издигне играта си на следващо ниво. 25-годишният хърватин има сериозен опит зад гърба си. Той е сред най-добрите плеймейкъри в Лига 1 и Ливърпул обмисля неговото привличане през лятото.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари