21 авг. 2024

Aleks

Ползите от художествената гимнастика за децата и юношите


gymnast from the Rhythmic Gymnastics Sports Club "TRAKIA-ELITE", Plovdiv,

Ако се чудите на какъв спорт да запишете дете си и искате то да развие качества и умения, които ще са му полезни в бъдеще, художествената гимнастика е спортът за вашето дете. Много полезна, в много аспекти, особено за младите спортисти, тъй като ще ги оформи не само физически, но и психически. Някои хора погрешно вярват, че художествената гимнастика е лесен спорт за момичета, а други смятат, че тренировките по художествена гимнастика са твърде строги и ограничаващи. Много е важно детето ви да попадне на правилното място и с него да работят професионалисти. Затова с много нетърпение Ви съобщаваме, че Спортен клуб по художествена гимнастика ,,ТРАКИЯ-ЕЛИТ“ гр. Пловдив, набира деца за занимания по художествена гимнастика, които ще се водят от висококвалифицирани кадри. Два пъти седмично, по един час, от 18:00 до 19:00 ч. Залата се намира на бул. ,,Източен“ 10 (до стадион ,,Хр. Ботев“.)

Телефон за контакти: Лина Тотева- 0883303880

Художествената гимнастика е един от най-добрите спортове за практикуване в детството и юношеството, поради своята всестранна природа. Ако все още не сте убедени, ето какви качества ще развие вашето дете, ако го запишете на художествена гимнастика:

Дисциплина:

Гимнастичките ще научат от опит, че прогресът не идва за една нощ и че е необходима работа, за да постигнат целите си.

Физически умения:

Детето Ви ще възприема по-добре позицията и движенията на тялото си. Ще развие чувство за равновесие и баланс. Изследванията показват, че художествената гимнастика подобрява и развива проприоцепцията изключително добре. Това е усещане, което е от съществено значение за движението и може да се пренесе във всеки спорт, след като се развие.

Осъзнаване на тялото:

Художествената гимнастика учи на голямо разнообразие от качества. Изисква сила, издръжливост, бързина, добра координация око-тяло, грациозност, ритъм, гъвкавост, баланс, добри рефлекси. Освен това взискателната физическа активност, която гимнастичките извършват редовно, се отразява положително на физическото и психическото им здраве.

Увереност:

Постигането на спортни цели насърчава младите хора и те не се отказват, когато си поставят други цели, защото са достатъчно уверени в себе си. Това е възнаграждаващ и вълнуващ процес на обучение.

Художествената гимнастика ще развие изключително важни умения у вашето дете, които със сигурност ще му бъдат от полза и за напред в живота. Доверете се на професионалистите от Спортен клуб по художествена гимнастика ,,ТРАКИЯ-ЕЛИТ“ гр. Пловдив. Телефон за контакти: Лина Тотева- 0883303880

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *