31 мар. 2023

Мария Спасова

Ще видим ли по-добро представяне от Григор Димитров на Мастърс турнирите на клей?


Гришо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна колебливо сезон 2023. Гришо даде надежди на феновете си с няколко добри мача в Австралия, но в много от следващите турнири допусна ранни отпадания. След като Григор приключи участието си в Маями, пред българина предстои да се готви за сезона на клей. Димитров ще играе на всички големи турнири, ако е здрав, като клей сезонът за него ще започне с надпреварата в Монте Карло в периода 4 – 16 април. След това предстоят турнирите в Барселона, Мадрид и Рим, като черешката на тортата е Ролан Гарос – вторият турнир от Големия шлем за годината.

Най-доброто постижение на Димитров до момента през сезона е достигането до 1/2-финалите на турнира в Ротердам в средата на февруари. Там Григор загуби от намиращия се в чудесна форма Даниил Медведев. Българинът записа добри победи над Аслан Карацев, Хуберт Хуркач и Алекс Де Минор. През месец януари на финалите на Australian Open Григор Димитров бе спрян от Новак Джокович още в третия кръг. Гришо се справи с Аслан Карацев и Ласло Джере, за да си уреди мач с Джокович. Григор обаче за пореден път не успя да се противопостави на един от най-добрите в света и си тръгна рано от Откритото първенство на Австралия.

На първите два турнира от сериите Мастърс 1000 за годината – в Индиън Уелс и Маями, Григор записа само една победа. Той надви Ян-Ленард Щруф в първия си мач в Маями, след което отстъпи с 0:2 сета на Яник Синер. Григор определено трябва да подобри формата си, ако иска да започне да стига по-напред в турнирите и да печели точка за световната ранглиста, където в момента е на 27-ата позиция. На предстоящите големи турнири през пролетта няма много често в залозите на Betano.bg за Гришо да видим българинът да бъде фаворит. Определено Димитров не е в най-добрата си форма, а и рядко успява да стигне много напред в турнирите на клей. Българинът ще трябва да повиши увереността си и да играе с повече самочувствие, за да печели.

Лошата новина за Григор е, че има много точки за защитаване на първия Мастърс на клей в Монте Карло. През миналата година българинът направи най-добрия си резултат в турнира, като стигна до 1/2-финалите. Там той загуби в три сета от Алехандро Давидович Фокина и се прости с шансовете да играе финал. Ако най-добрият български тенисист не се представи силно в турнира, почти сигурно ще изпадне от топ 30 на ранглистата, тъй като ще загуби доста точки. Турнирът в Монте Карло ще бъде интересен и с бонусите на Бетано за тенис може да направите допълнителни залози на мачовете на най-добрите в света. Все още не е ясно дали Рафаел Надал ще участва на турнира, но там освен Гришо ще бъдат още Новак Джокович, Карлос Алкарас, Стефанос Циципас и др. звезди в тениса.

След Монте Карло, Димитров ще преследва добри резултати и на големите турнири в Мадрид и Рим. В испанската столица през миналата година Григор отпадна на 1/8-финалите от Стефанос Циципас. В Рим пък българинът срещна Циципас още във втори кръг и отново отстъпи на гръцкия тенисист. Със сигурност Григор ще иска да избегне гърка в ранните етапи на турнирите тази година, като предстои да видим дали нашите тенисист ще се представи по-силно от началните два Мастърса за годината на американска територия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари