Германия регистрира висок ръст на горските пожари


Германия регистрира висок ръст на горските пожари

В някои региони в Германия обявиха най-високото тревожно ниво на горските пожари. Горещите вълни определено влияят негативно на горите и заради горещината и сухото време все по-често възникват пожари.

В южната, западната и североизточна част на Германия се наблюдаваха най-силните пожари и по този повод властите регистрираха тревога до най-високата степен.

Местните власти отправиха апел към хората, за да повишат вниманието си, когато се намират в гората. Дори един неугаснал фас от цигара би могъл да възпламени цялата гора. Днес температурите в Германия отново са непосилно горещи, като дори се очаква те да стигнат до 40 градуса.

В провинцията Саксония беше избухнал горски пожар вчера, но за щастие огънят е бил потушен много бързо, благодарение на навременната реакция. Днес пожарникарите се бориха с още един пожар в гората, започнал в немския град Есен.

Максимално горещите температури могат да бъдат опустошителни за горите и пожарите могат да възникнат много лесно. Затова трябва да се подхожда с изключително внимание, тъй като през изминалата седмица пожарите в горите зачестиха не само в Германия, но и в Италия, Гърция, Испания и много други региони.

Реките, намиращи се в Германия бяха трайно засегнати от температурите през това лято. Нивото на големи реки в областта е много понижено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *