Арести в Португалия заради палежи


Арести в Португалия заради палежи

Възникналите пожари в горите през последните седмици в Португалия са плод на невнимание и палежи. Това утановиха местните власти в страната.

Около 50 души бяха арестувани от началото на годината до сега именно заради подозренията за умишлени палежи.

23 процента от пожарите на територията на Португалия са възникнали по естествен начин. Останалата част са били причинени от човешката небрежност. Дори един неизгасен фас от цигара може да има опустошителни последици за горите и затова трябва да бъдем много внимателни.

Правителството в Португалия прави всичко по силите си, за да овладее настоящата ситуация и апелира жителите да подхождат с особено внимание.

Възникналите пожари са успели да унижощат огормни хектара площи през изминалите шест месеца, което определено надвишава броя от миналата година. Заради голямата суша и горещините, пожарите са се увеличили. Местната власт призовава всички да пазят както себе си, така и околната среда от евентуалното възникване на пожари.

Само вчера са се разразили 6 пожара, като екипите от пожарникари веднага са се отзовали и са взели мерки за потушаването им навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *