Борис Джонсън обмисля да подаде оставка


Борис Джонсън обмисля да подаде оставка

Борис Джонсън, британският премиер обмисля да подаде своята оставка, според информация на вестник “Мирър”. Служители на премиера на “Даунинг стрийт” 10 получили информация, че той планира своята оставка.

До броени часове Джонсън ще има изявление, в което ще се съобщи за въпросната оставка чрез обръщение, отправено към народа, според Ройтерс. Според други източници, Борис Джонсън остава начело на Консервативната партия засега, но през лятото предстоят избори за нов лидер.

Надим Захауи, най-новият министър на финансите, поиска от Джонсън да подаде оставка. Интересното е, че това се случва за по-малко от два дни, след като лично британският премиер го назначава на този пост.

Бен Уолъс, министър на отбраната, също поиска оставката на Джонсън. През вчерашния ден, Борис Джонсън не пожела да я подаде. Проучвания твърдят, че много голяма част от британския народ искат оставката на премиера и считат, че това ще е най-доброто решение за страната им.

Борис Джонсън е третият по ред премиер, който е издигнат от Консервативната партия, и който ще подаде оставка, вследствие на вътрешни спорове между консерваторите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари