Движението с каруци в София от днес е забранено


каруци

От днес в столицата се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга/каруци/ по улиците за обществено ползване на територията на Столична община – с граници заключени в кутията между АМ „Европа”, Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстния път. Това съобщиха от Столична община. Този проблем тормозеше жителите на София дълги години.

Контролът по изпълнението на тази наредба се осъществява от Столичен инспекторат, сектор „Общинска полиция“ и дирекция „Спешна помощ и превенция“ към Столична община.

При констатирани нарушения компетентните органи задържат превозното средство за съхранение до поискване от собственика и го връщат след заплащане на разходите за съхранение. Животните, използвани за управление на МПС с животинска тяга, се предават на ОП „Екобаланс“ и се връщат на собственика след като заплатят разходите за съответните грижи и лечение.

На 10 януари тази година Столичният общински съвет прие доклад за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на цялата територия на Столична община.

Забраната е наложена заради чести нарушения от страна на шофьорите на каруца като вземане на предимство на пътя, движение по тротоари, движение в отсрещната лента и много други нарушения. Освен това конете, използвани за теглене на животни, почти винаги не са обгрижвани, тормозени, недохранени, обезпаразитени и не им се осигурява необходимата ветеринарна помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *