Експерти изобретиха електронно мастило за татуировки


Експерти изобретиха електронно мастило за татуировки

Учени от Южна Корея изобретиха специално електронно мастило за татуировки. Чрез това мастило могат да се проследят много жизненоважни процеси в човешкото тяло. В мастилото са включени сребристи пеперуди и много други детайли, които са нарисувани върху кожата с мастилото, създадено от течен метал и специални въглеродни нишки.

На този етап все още мастилото не е разработено добре, но се правят усилени опити за неговото усъвършенстване. Технологията напредяа, като учените имат желанието един ден тази технология да може да проследява здравословното състояние на хората, както и възможността лекарите да го следят също.

Мастилото функционира чрез създаването на електрическа верига върху кожата и може да се свърже с устройства за сърдечната дейност, сензори за потта и други цели.

За направата на това мастило, учените са употребили течни метални частици на базата на галий. Декорирациите с нишките помагат за по-добрата проводимост на електричеството. Сигурно е, че маслото не може да увреди никакви тъкани и е биосъвместимо.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари