Генерал Тошево посреща Националния фестивал на лавандулата


Генерал Тошево посреща Националния фестивал на лавандулата

Генерал Тошево ще бъде домакин на осмото поредно издание на Националния фестивал на Лавандулата. Неговото откриване ще се състои утре, от 10:00 часа. Локацията е в центъра на града, като мероприятието ще продължи час до вечерта на 2-ри юли.

Изложбата „Лавандулови импресии“ ще открие фестивала. Програмта продължава с така обичания базар, в които посетителите ше могат да изберат страхотни продукти от лавандула. Това ще се случи в 11:00 ч.

Още по-голяма изненада следва след базара – по обяд почитателите на кулинарията ще могат да опитат ястия, приготвени от участници в MasterChef – шеф Стилиян и шеф Калоян.

В 8:30 ще започне вторият ден от фестивала. Предвидена е разходка от пл. „Бялата лястовица“, която ще продължи чак до лавандуловите насаждения, намиращи се до общинския център.

Най-малките посетители ще имат възможността да посетят и поиграят в лавандуловата работилница и да участват в конкурс, озаглавен „Кралица на лавандулата“.

Програмата продължава в пълна силам, като ще последва и парад на ретроавтомобили, обмяна на опит и практика между производители на земеделската култура.

Веселин Маринов ще закрие фестивала, представяйки едни от най-емблематичните си песни на центъра, от 19:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *