Грижа към животните в горещите дни


Грижа към животните в горещите дни

Красимир Цуцов, експерт в Природния парк “Сините камъни” в Сливен призовава по време на горещините хората да оставят вода за приците и животните.

Високите летни температури не се отразяват добре на животните и често те остават дехидратирани. Редно е хората да поставят съдове със студена вода за нуждаещите животни, както и в градината си или балконите. В някои градове няма източници на вода и това действие би могло да спаси много животни.

Младите птици губят своите сили през лятото, а през зимата не намират място, на което да се укрият.

Цуцов споделя, че сигналите за бедстващи животни се увеличат, особено през пролетта. Той добавя, че българските граждани изпитват състрадателност към животните. Експертът уточнява, че ако открием малко пиле е най-добре то да бъде оставено до дърво, където да го намерят еодителите му и то да не бъде изядено.

Той добавя, че трябва много добре да се прецени дали изобщо животното се нуждае от помощ или просто е изгубено и тогава да се прецени ситуацията. При спешен случай, е редно да се търсят специалисти с областта, които имат опит с такъв тип животни. Красимир Цуцов сподели още, че не всеки може да улови птица, тъй като ловът на птици не е позволен.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари