Испанският премиер апелира да се спре носенето на вратовръзки


Испанският премиер апелира да се спре носенето на вратовръзки

Премиерът на Испания, Педро Санчес призова гражданите да не носят повече вратовръзки. Това се случи по време на изявление, по повод края на политическата година. Молбата беше отправена към членовете на изпълнителната власт, частен сектор и всички служители на държавата. Главната цел е пестенето на енергия, като самият Президент дови не носи вратовръзка по време на речта си. Той счита, че по този начин ще се спести енергия.

Целта е ако не се носи вратовръзка, да се спести употребата на климатици. Испанският президент заявява, че разходите за климатизация ще бъдат понижени, както и ще се наложи тенденцията на отговорното използване на уредите през летния сезон. Според него, всеки градус, с който бива увеличена климатичната инсталация, успява да постигне седем процента пестене на енергия.

Разбира се, този призив не мина без критики от депутати и политици. Някои от тях споделиха текст с критика към Президента Санчес за това, че веднага след отправения апел е използвал хеликоптера си и по този начин той е изгорил много повече гориво и е замърсил природата, отколкото ако пътува с автомобил.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари