Константинова се извини на украинците


Константинова

Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова се извини на украинските бежанци за видеообръщението си, в което обяви прекратяването на плана за преместването им от хотели по българското Черноморие във вътрешността на страната:

Бих искала да се извиня на онези български и украински граждани, които се почувстваха засегнати и обидени от думите ми. Това не беше моята цел.”

Тя припомни всички действия на властите за заселване на бежанци. Тя посочи постиженията през последните два дни и информира:

Около 500 души са от уязвими групи и техните семейства, които са настанени в специализирани курорти, които отговарят на условията. Тези с инвалидни колички се настаняват на места, където има условия за тях. За всеки от тях е уредено настаняване в близост до града. където ще имат медицински грижи, за да не прекъсват лечението си, за да бъде организиран специализиран транспорт за тези хора и те да бъдат настанени в курорти в близост до местата, където са били настанявани преди .”

Депутатите от опозицията ГЕРБ-СДС поздравиха вицепремиера Калина Константинова с бели листи с надпис „Оставка“, Константинова реагира на реакцията на опозиционната група:

Към днешна дата имаме по-малко от 500 души в буферните центрове и 3000 настанени в бази. Хотелите, които участват в новата програма, вече приемат над 12 000 души по предварителни данни. Днес задачата е изпълнена и невъзможното е направено. Бежанците , за които отговаряше ГЕРБ, са живели години наред в центрове от този тип в много по-лоши условия, така че отказвам да получавам уроци по хуманност от вас.”

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари