5 юни 2022

Aleks

Културният дом в Битоля ще се възстанови от д-р Врабевски


Културният дом в Битоля ще се възстанови от д-р Врабевски

Фондация Българска Памет и основателят ѝ д-р Милен Врабевски ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов“ в Битоля след вчерашния палеж. Нанесени са материални щети по фасадата на българското средище в Македония, което беше открито преди около два месеца отново с финансовата помощ на д-р Врабевски.

Д-р Милен Врабевски от дълги години подкрепя с финансови средства дейността на центъра и до този момент е направил множество дарения. Той покрива месечните разходи на организацията, купил е голяма част от оборудването вътре и е преотстъпил лек автомобил за нуждите на екипа.

„Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив –продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите по материалните щети от палежа”, сподели Георги Църномаров от Културен център „Иван Михайлов“, Битоля.

 

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари