14 юни 2022

Aleks

LED осветление на 8 столични булеварда


LED осветление на 8 столични булеварда

Столична община започна дейностите по проект за модернизация. Обновява се уличното осветление на 8 големи столични булеварда, между които и участък от Околовръстен път.

Общо по проекта ще бъдат подменени 3342 стари конвенционални осветителни тела с нови енергоефективни. Новите LED осветителни тела се предвижда да осигурят икономия на електрическа енергия в размер на 2 582 081,52 kWh/годишно. Очаква се и намаление на отделяните в атмосферата вредни емисии на въглероден диоксид (СО2) с 3 046,86 t/год.

В рамките на проекта се изпълнява система за автоматизация, управление и дистанционен мониторинг на потреблението на електроенергия. Предвижда се всички дейности да приключат през октомври 2022 г.

Дейностите се изпълняват по проекта „Рехабилитация и модернизация на система за външно изкуствено осветление на столична община“, финансиран по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *