1 юли 2022

Aleks

Международен конкурс за пешеходен мост по обществена поръчка


Международен конкурс за пешеходен мост по обществена поръчка

На сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“ се обяви открит международен конкурс за идеен проект по Закона за обществените поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „Бяла черква“.

Проектът следва да предложи обемно-пространствено решение на нова връзка за пешеходците, която да свързва двете части на Южния парк. Свързването трябва да стане по естествен и безпрепятствен начин, и да спомага за увеличаването на пешеходното и велосипедното движение.

Изграждането на моста и прилежащите зони ще осъществи свързването на трите зони на Южен парк и ще го превърне в голяма зелена площ.

В сайта на Столична община може да се намери документацията за участие на български и английски език. Трябва само да се отвори раздел „Профил на купувача” в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), както и от специално създадения сайт на конкурса.

Най-добрите идейни проекти ще получат три парични награди. Жури ще прецени кой да получи сумите от 20 000 лв., 15 000 лв. и 10 000 лв.

Конкурсните проекти могат да се предават до 17:30 часа на 29-ти септември в Деловодството на Направление „Архитектура и градоустройство“, а победителите ще бъдат обявени на 7-ми октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *