Някои от моделите на “Тесла” ще бъдат изтеглени


Някои от моделите на "Тесла" ще бъдат изтеглени

Германия планува да изтегли два модела на “Тесла”. Причината е повреда в системата, която отговаря за автоматичното спешно повикване. Федералната агенция в Германия информира за това. Моделите, които ще бъдат изтеглени, са седанът “Модел 3” и кросоувъра “Модел Уай”. По света има общо 59 129 автомобила, засегнати от проблема.

На сайта на федералното управлние в Германия беше посочено, че причината за проблема е дефект в софтуера. Услугата, която предизвикала проблема е”Икол” (eCall). Тя е създадена, за да може автомобилът веднага да се свързва с екипи за спешна помощ, в случайте на сериозен проблем или авария. Не се посочва колко от превозните средства са били регистрирани в Германия.

Този софтуерен проблем е още едно препятствие за Илон Мъск, тъй като скоро компанията уведоми, че доставките на електромобили са намалели с 17,9 на сто, по време на второто тримесечие на годината.

Причината е била спирането на производство в завода в Китай, по време на пандемията от ковид-19 и наложения локдаун. Това прекъснало доставките и производство.

Илон Мъск сподели, че едни от новите фабрики на “Тесла”, които се намират в Берлин и Тексас са загубили милиарди долари, в опит на повишаване на производството.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари