10 юни 2022

Aleks

НАСА – в търсене на данни за НЛО


НАСА - в търсене на данни за НЛО

НАСА има план да събере екип от учени, които да изследват “неидентифицирани въздушни феномени”, наричани НЛО. Екипът от учени трябва да се събере до есента, след което ще прекара около девет месеца в разработване на публичен доклад за своите открития.

Американската космическа агенция заяви, че фокусът на проучването ще бъде върху идентифицирането на вече съществуващи данни, най-добрите начини за събиране на бъдещи данни и как да се използва тази информация по най-добрия начин. НАСА отбеляза, че прилага инструментите на науката, за да хвърли светлина върху естеството и произхода на неидентифицираните въздушни явления.

“Неидентифицираните явления в атмосферата представляват интерес както за националната сигурност, така и за въздушната безопасност. Установяването кои явления са естествени е първата ключова стъпка към идентифицирането. Една от целите на НАСА е да се гарантира безопасността на въздухоплавателните средства”, обяви Агенцията.

Изследването е отделно от работата на Министерството на отбраната, което разследва инцидентите, докладвани от пилоти. Военните насърчават пилотите да документират опита си, позовавайки се на възможни заплахи за националната сигурност. Публично признатите инциденти обикновено включват странни обекти, които ускоряват с висока скорост на огромни разстояния, без видима задвижваща система. Службата на директора на националното разузнаване и оперативната група за UAP на Пентагона не откри доказателства, които да предполагат, че обектите произхождат от чужд противник или са извънземни по природа, но не могат да обяснят и повечето от инцидентите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари