Омбудсманът иска отново безплатни тестове за ковид


Омбудсманът иска отново безплатни тестове за ковид

Омбудсманът призовава за връщането на безплатни ковид тестове, както и добавки за медиците, които са на първа линия в борбата с пандемията. Апелът беше изпратен до настоящия служебен министър на здравеопазването.

Поводът бяха сигнали на медици, които съобщават за усложняване на ситуацията, заради повишилите случаи на ковид. Омбудсманът сподели, че допълнителните бонуси ще мотивират медицинските лица, а след тяхното отпадане напрежението се е засилило. Нека не забравяме и риска, които поемат лекарите, които се борят за живота на заразените.

Ковачева допълни, че медицинските лица ежедневно се излагат на потенциален риск, като по този начин близките им също са изложени на опасност и е нужно отново да бъдат въведени помощите, които ще помогнат на семействата с разходите.

Омбудсманът каза, че към този момент не се знае дали тестовете за ковид ще бъдат безплатни, а PCR тестовете се изписват от специалист тогава, когато са възникнали усложения. Тя настоя да се вземат мерки по тези важни въпроси, за да може да бъдат гарантирани правата на болните. Ковачева допълни, че в настоящата ситуация е много важно да може здравната ни система да се справи с евентуални проблеми и лекарите и медиците да бъдат подкрепени, за да може ситуацията да бъде овладяна.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари