Отбелязан е спад в безработицата на млади хора в света за тази година


Отбелязан е спад в безработицата на млади хора в света за тази година

Броят на младите хора в света, които нямат работа значително е понижен през тази година. Въпреки това броят все още е над равнището, още от преди началото на пандемията от ковид-19. Данните са взети от доклад на Международната организация на труда.

Броят на младежите, които нямат работа ще бъде понижен с близо 2 млн. души за разлика от миналата година, за да може да стигне до 73 милиона за 2022 година.

Факт е, че младите жени се намират в по-лоша позиция, отколкото мъжете, защото от МОТ прогнозират, че през настоящата година  27,4 на сто от тях ще имат ангажинети спрямо 40,3 на сто от всички млади мъже. Разликата между мъжете и жените не се е променила през последните години и е най-ярко показана в страните, имащи доходи над средните.

Според Международната организация на труда е заформен напредък по отношение на намаляването на безработицата за жените и мъжете, но риск все още има тази тенденция да се влоши, заради конфликта в Украйна.

Нивата на безработица в Тихоокеанския регион ще бъде около 14,9 на сто през 2022 година. Безработицата в страните от Латинска Америка все още е на лошо ниво и може да стигне до 20,5 на сто тази година. В САЩ безработните младежи са под средното ниво, а в Арабските страни се отчита може би един от най-бързите ръстове на безработица сред младежите. В Африка безработицата е близо 12,7 на сто.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари