12 юни 2022

Aleks

Отговорът на Китай след думите на Лойд Остин


Отговорът на Китай след думите на Лойд Остин

Китайският министър на отбраната днес обвини САЩ, че се опитват да настроят страните от Азиатско-Тихоокеанския регион срещу Пекин, като заяви, че Вашингтон се опитва да прокара собствените си интереси “под прикритието на мултилатерализма”.

Министърът на отбраната отхвърли обвинението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, което беше направено ден по-рано. Той се противопостави на твърдението, че Китай предизвиква нестабилност с претенциите си към остров Тайван и че дестабилизира с военната си дейност.

Според Вей думите на Остин, че е необходимо да има многостранни партньорства с държавите в Индо-Тихоокеанския регион, са били опит Китай да бъде притиснат в ъгъла. „Никоя страна не трябва да налага волята си на другите или да ги тормози под прикритието на многостранност”, каза той.

„Стратегията е опит за изграждане на изключителна малка група в името на свободен и отворен Индо-Тихоокеански регион, която да похити страните в нашия регион и да се насочи към една конкретна страна – това е стратегия за създаване на конфликт и конфронтация, за да се задържат и обградят другите.“ – допълни Вей Фънхъ.

Министърът на отбраната на Китай каза още, че ще се бори докрай, за да не позволи на Тайван да обяви независимост: “Ще се борим независимо от цената”.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари