Плевен ще получи водни лилии като дарение


Плевен ще получи водни лилии като дарение

Собственикът на ферма за водни лилии Дойчин Владимиров има желанието да дари водни лилии на град Плевен. Това беше обявено от кмета на града.

Владимиров взима решението да дари на общината лилиите и по този начин ще могат да бъдат допълнени акцентите в парк “Кайлъка”. Обичаният парк от плевенчани се радва на две места, на които се отглеждат красивите лилии. Те са обект на множество снимки, а жителите на града ги намират за истинска атракция, особено през летния сезон.

Новите водни лилии ще растат в езерото за водоплаващите птици, които се намира в зоопарка. Така растенията ще са защитени от вандалски прояви. Собственикът на фермата има идеята за засаждането на растения от тип жълти ириси. Мястото, на ковто могат да бъдат засадени е Тученишка река.

Водните лилии ще радват малки и големи и ще допринесат за пъстротата и разнообразието в “Кайлъка”. През последните месеци паркът упорито се поддържа. Бяха направени много пейки, беседки и други съоражения, благодарение на инициатива, организирана от Люси Дяковска. Тя и много доброволци неуморно се бориха за тези резултати, а към днешна дата вече виждаме плодовете на този труд.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари