По примера на Путин – Чехия анексира Калининград?


По примера на Путин - Чехия анексира Калининград?

Чехия разкри абсурда на руския референдум в Украйна – готви се да си върне Калининград и да го превърне в Краровиц. Сатиричната идея беше огромен успех, като 102% вече подкрепят присъединяването.
Референдум за присъединяване на Волжка България към България! Калининград се присъединява към чешкия референдум! Тези – предимно саркастични – привличат десетки хиляди харесвания, които трупат седмици в социалната мрежа.

Псевдореферендумът на руския президент Владимир Путин за присъединяване към Руската федерация на окупираната украинска територия не само предизвика широко политическо възмущение по света, но и предизвика подигравки с лъжите и остарелите възгледи на кремълския гуру.
Чешки и български нетизени изразиха подкрепа за борбата на Украйна срещу агресорите чрез карикатури и сатира. В българските социални мрежи вече се разпространява карта на Волжка България, която призовава за гласуване на референдума за присъединяване към България, като реакцията на много потребители е “Искаме Волжка България!”. Или чрез “авторитетни” анкети, където над 90% от анкетираните са се обявили за присъединяване.

102 процента са “за” присъединяване на Калининград към Чехия

Що се отнася до Калининград и Чехия, се твърди, че всичко е започнало с публикация в социалната мрежа, според която Чехия е окупирала и възстановила първоначалната си територия. На референдума беше представена и „бюлетина“ за онлайн гласуване, която предлагаше два възможни отговора: „да“ и „разбира се“. Според потребителите на Twitter референдумът е бил огромен успех: 97% до 102% от гласоподавателите са гласували за присъединяване към Чешката република.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *