Путин разговаря с индийския премиер по повод зърното


Путин разговаря с индийския премиер по повод зърното

Президентът на Русия Владимир Путин проведе разговор с Нарендра Моди, индийският премиер. В него Путин увери Моди, че Русия ще продължи със своите доставки на торове, зърнени култури и енергоносители. Новината дойде от Кремъл.

По време на разговора, руският президент е акцентирал върху темата за състоянието на международните пазари на храните и грешките, които много страни са допуснали и това е довело до нарушението на архитектурата на свободната търговия и повишението на стоките.

Друга тема за разговор, която двамата лидери са обсъдили, е била свързана със международните енергийни и продоволствени пазари и тяхното състояние към момента.

Моди и Путин взаимно са обменили много идеи и съвети по какъв начин би могъл да се даде по-голям прогрес на двустранната търговия на земеделски стоки, фармацевтични продукти и торове.

В края на разговора Индия споделя, че по време на телефонния разговор индийският премиер е беседвал с Путин и го е призовал да избере дипломацията и диалога, за да се справи с кризата в Украйна.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари