Ринго Стар получава почетна степен от музикалния колеж в Бостън


Ринго Стар получава почетна степен от музикалния колеж в Бостън

Ринго Стар пристигна в Бостън в четвъртък, за да получи почетна степен от музикалния колеж Бъркли.

Първоначално училището обяви, че барабанистът на Бийтълс ще получи докторска степен по музика на церемонията по награждаването през май, но Стар не успя да присъства тогава и вместо това се обърна към завършващия клас със специално записано обръщение.

Но в четвъртък Ринго Стар и неговата група All Starr Band участваха в церемонията на престижното училище, с която почетоха цялостния му принос към музиката.

Тя включваше изпълнения на хитови песни на Стар, аранжирани и изпълнени от студенти от Бъркли.

Той разказа историята за това как е започнал да свири на барабани само 13 годишен. Някой донесъл ударни инструменти в болницата, докато е бил болен, за да го разсее. И той бил запленен.

„От този момент нататък аз просто исках да бъда барабанист“, каза той на церемонията в четвъртък. „Това беше моята голяма мечта и тя все още се осъществява“, каза Ринго Стар.

Ринго Стар (на английски: Richard Starkey и Ringo Starr) е британски музикант. Роден е в Ливърпул, Англия. Става член на рок-групата Бийтълс на 16 август 1962 година.

Неговият музикален талант е предимно в ударните инструменти. Той взема по-малко участие в композирането на песните. Негови композиции са Octopus’s Garden (за Abbey Road) и Don’t Pass Me By (за Бийтълс).

След разпадането на Бийтълс Стар започва да работи върху първия си соло-проект Sentimental Journey.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари