Русия очаква 14 милиарда долара приходи от петрол и газ


газ и петрол

Русия очаква да получи един трилион рубли допълнителни приходи от петрол и газ тази година, каза руският финансов министър и добави, че част от неочакваните приходи ще бъдат изразходвани за офанзивата на Москва в Украйна.

„ Очакваме да получим до един трилион рубли (.4 милиарда) допълнителни приходи от петрол и газ, според прогнозата, която разработихме с Министерството на икономическото развитие “, каза финансовият министър Антон Силуанов в коментар по държавната телевизия.

Силуанов каза, че правителството планира да изразходва допълнителните приходи тази година, а не да ги спести. Той каза, че парите ще бъдат изразходвани за ” допълнителни плащания ” на пенсионери и семейства с деца и за провеждане на ” специалната операция ” в Украйна, визирайки офанзивата на Москва в прозападната страна.

” Има средства за това “, каза още Силуанов.

Западът наложи безпрецедентни санкции срещу Москва, за да накаже Кремъл за изпращането на войски в Украйна на 24 февруари, но не засегна доставките на петрол и газ в Русия .

Наскоро президентът Владимир Путин се подигра със санкциите, заявявайки, че ” хаотичните действия ” на Европа са довели до увеличаване на приходите от петрол и газ за Русия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари