СЕМ не успя да избере генерален директор на БНТ


СЕМ не успя да избере генерален директор на БНТ

СЕМ не успяха да стигнат до консенсус по темата за избора на нов генерален директор на Българската Национална телевизия в първото заседание.

Припомняме, че в момента директорът на БНТ е Емил Кошлуков. Той успя да получи един глас, следван от Венелин Петков и Ирина Величкова, които също получиха също по един глас. Хората, които не получиха подкрепа са Сашо Диков, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

По думите на Габриела Наплатанова, най-добрият избор за тази позиция е Венелин Петков. По време на заседанието, Наплатанова избра да гласува като „въздържал се“.

Симона Велева подкрепи Светлана Божилова, но въпреки това тя избра да даде гласа си за Ирина Величкова с уточнението, че винаги е готова за диалог. Тя допълни, че за този момент няма да изрази подкрепа към Емил Кошлуков.

Соня Момчилова, председател на СЕМ, избра да не подкрепи никоя от кандидатурите.

Както следва процедурата, когато никой от кандидатите не получи подкрепа от най-малко три гласа, ще има и второ заседание. Ако отново няма решение, ще последва и трето заседание. В случай, че и тогава не бъде избран генерален директор, следва процедурата да бъде прекратена.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари