Служителите от горските предприятия правят редовни проверки


Служителите от горските предприятия правят редовни проверки

Според информация от пресцентъра на Министерството на земеделието за три дни са извършени около 5200 проверки от инспектори на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите. Проверките са били в периода от 31-ви май до 2-ри юни. Съставени са множество констативни протоколи и актове.

Проверени са много обекти за добив на дървесина, превозни средства, ловци и други физически лица. Задържани са две каруци, обла дървесина, дърва и два моторни триона. През контрол са преминали стотици обекти за складиране, преработване и добив на дървесина, както и множество превозни средства за транспортиране.

Проверяващите са установили някои основни нарушения, сред които добив на дървесина на немаркирани дървета, за съхранение на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, за транспортиране на дървесина от превозни средства, с нефункциониращи GPS – устройства, за неотговарящи на нормативните изисквания системи за видеонаблюдение на обект за складиране, преработване, експедиране на дървесина и други.

guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари