1 юни 2022

Aleks

Ще бъдат монтирани колчета срещу изпреварване на опасни участъци


Ще бъдат монтирани колчета срещу изпреварване на опасни участъци

Очаква се до няколко седмици в Кресненското дефиле да бъдат монтирани колчета, които ще разделят физически двете ленти за движение. Това съобщи председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Тодор Василев по време на конференция за пътна безопасност. Регионалният министър Гроздан Караджов допълни, че срокът е 17 юни.

Участъкът е част от първокласния път I-1 Благоевград – Кулата, продължение на автомагистрала “Струма”. “На ден по него минават над 11 хил. моторни превозни средства, а на година стават над 250 пътни инцидента”, посочи Василев. В същия участък се извършва ремонт на пътната настилка.

Министър Караджов уточни, че колчета ще бъдат поставени на общо 7 опасни участъка по българските пътища. Сред тях са Русе – Бяла, участъкът на пътя от София за Варна при Микре, а също така и на автомагистрала “Тракия” – преди и след разклона за Ихтиман, където има големи неравности по асфалтовата настилка. Караджов допълни, че до края на годината тези участъци ще бъдат ремонтирани.

“С предприетите през тази година ремонтни действия видимо ще се подобри безопасността на движение. Целта ни е да премахнем всички предпоставки за възникване на пътни инциденти”, каза още Василев.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари