7 юни 2022

Aleks

В София вече има улица “Милен Цветков”


В София вече има улица "Милен Цветков"

В София вече има улица, която носи името на журналиста Милен Цветков. Отсечката е част от улица “549” в район “Подуяне”. Улицата е сравнително къса, като започва от бул. “Владимир Вазов”, непосредствено срещу стадион “Георги Аспарухов”, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. “Резбарска” и завършва преди Малашевски гробища.

Колегите на Милен Цветков от ТВ1 са предложили улицата “549”, на която се намира телевизията, да носи неговото име. За това беше подготвена и подписка. На 12-ти май Столичният общински съвет гласува преименуването ѝ на “Милен Цветков”.

Преименуването на улицата се осъществи две години след смъртта на Милен Цветков. 53-годишният журналист загина при катастрофа навръх Великден през 2020 г. Обвиняемият за смъртта му Кристиан Николов е осъден на 9 години затвор и отнемане на шофьорската книжка за срок от 10 години. Прокуратурата внесе протест срещу тази присъда, след като първоначално е поискано друго наказание за шофьора, който е карал под въздействието на упойващи вещества, а именно 15 години лишаване от свобода.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *