9 авг. 2022

Aleks

Завършена е сградата на детска градина в район “Витоша”


Завършена е сградата на детска градина в район "Витоша"

В столичния район Витоша има новопостроена сграда на детска градина. Там има място за обучение на пет групи деца. Две от групите са новоразкрити и за тях е извършен прием при генералното класиране.

Това е една от 25-те сгради, които в момента се изграждат в София в различни райони. Тя е филиал на детска градина 116 “Мусала”. До края на годината се очаква да бъде готова още една сграда в района за четири групи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район Витоша инж. Теодор Петков.

Новата детска градина има два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се помещава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Детските площадки отвън са разположени терасовидно сред дървета и озеленяване.

Още 12 сгради трябва да бъдат готови до края на тази година. Очаква се да има още 300 нови места за децата.

От утре, 10-ти август, Столична община обявява 1 770 свободни места в системата за прием в детските градини, като 170 от тях са тези от новопостроените сгради, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специални образователни потребности.

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *