14 юни 2022

Aleks

Зеленски “натиска” Германия


Зеленски "натиска" Германия

В интервю Зеленски заяви, че Германия не трябва да се опитва да балансира между Украйна и отношенията си с Русия. “Нуждаем се от уверението на канцлера Шолц, че Германия подкрепя Украйна. Той и неговото правителство трябва да вземат решение”, каза още украинският президент.

Зеленски отново отправи критики срещу Шолц относно доставките на оръжия. Той каза, че Германия е започнала по-късно доставките и продължава да ги забавя. Германският канцлер отвърна на обвиненията с твърдението, че украинските военни трябва да имат добра подготовка за работа с оръжията, някои от които са много модерни и сложни.

“Става дума за наистина тежко оборудване. Трябва да можете да го използвате, да бъдете обучени за него и това се случва в момента в Германия”, заяви от своя страна Шолц и обеща, че всички оръжия ще бъдат доставени.

На интервюто Зеленски отново даде да се разбере, че за Украйна е военна цел да отнеме Кримския полуостров от Русия: “Разбира се, ние ще освободим и нашия Крим. Украинското знаме отново ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория”.

Освен това, Зеленски призовадоброволци от целия свят да дойдат в Украйна и да се бият като част от международен легион срещу руската армия”. В момента има доброволци от 55 страни, които са се присъединили към украинската армия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари