Поредна нощ на интензивни руски атаки по украински градове


Поредна нощ на интензивни руски атаки по украински градове

През изминалото денонощие за пореден път Русия атакува различни украински градове, като сред тях бяха Одеса и Николаев. Двама души са загинали, като повече от двадесет са пострадали при атаките. Броят на ранените цивилни при нападенията в Николаев се увеличи до осемнадесет души, а девет от тях са постъпили в болнично заведение.

Атаките на руските военни сили са разрушили етажи от сграда, след което е възникнал пожар. Огнеборците са гасили пламъците няколко часа. Двама души са извадени под отломките на сградата.

В Одеса поне двама души са били ранени при поредна въздушна атака. В Донецка област е убит един местен жител и други двама са пострадали. По-рано днес Русия е обстрелвала и Вовчанск, който се намира в Харковска област. Един човек е загинал. Последните атаки са извършени ден след масираната бомбандировка от страна на Русия с ракети и летателни апарати, при която беше засегната ключова територия от Одеса, като по този начин бяха нанесени щети на зърнения терминал.

Според последните статистики, Русия напада Южна Украйна по-настъпателно, след като Владимир Путин обяви изтеглянето на Русия от сделката за зърно.

, , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *