26 авг. 2022

Aleks

Токът спря в Запорожка и Херсонска област


Токът спря в Запорожка и Херсонска област

В редица населени места в Запорожка област електроснабдяването беше прекъснато на 25-ти август след обстрел в района на местната атомна електроцентрала. Според ТАСС, токът е спрял и в съседната Херсонска област.

Според назначените от Русия власти в окупираната част от региона, прекъсването на електроснабдяването е станало след украински обстрел в района на Запорожката АЕЦ.

Украинската държавна компания “Енергоатом” обвини Русия за случилото се. Тя обяви, че най-голямата атомна електроцентрала в Европа от март е под руски контрол и за първи път е била изключена от електропреносната мрежа. Според “Енергоатом” заради вражески обстрел е била прекъсната Днепърската въздушна линия от електропреносната мрежа.

Всички тези твърдения не може да бъдат проверени от независими източници.

Енергетици вече са успяли да възстановят частично електроснабдяването в Херсон. В сградите в централната част на областния център има ток, подновява се и движението на тролейбусния транспорт. Магазините и бензиностанциите също отново започват да работят.

Но в някои части от града и региона все още няма ток, затова работата по възстановяването на електрозахранването продължава.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари