Масирана руска атака, ударена е детска болница в Киев


Масирана руска атака, ударена е детска болница в Киев

Масирана руска атака над пет украински града завърши с разрушение на част от детска болница и неизвестен засега брой загинали.
Според властите, това е най-голямата атака от месеци насам и включва ракети Кинжал, които трудно се прихващат от ПВО.
Украинският президент Зеленски каза, че Русия е насочила около 40 ракети от различен вид срещу 5 града, удряйки жилищни сгради и обществена инфраструктура.
В Кривий Риж са убити поне 10 души , а 31 са ранени. Не е ясна ситуацията в детската болница в Киев, която е най-голямата такава болница в страната.
Има щети и от паднали отломки, от свалените ракети, като са избухнали няколко малки пожара в различни райони на столицата и други градове.
Ръководителят на офиса на президента, Андрий Йермал каза, че атаката се е случила във време, когато много от гражданите са по улиците, а кметът на Киев, Виталий Кличко каза, че щетите все още се оценяват.
Атаката е в навечерието на тридневната засреща на НАТО във Вашингтон, където ще се обсъжда как да се подсигури помощ за Украйна, която да бъде независима от смените в ръководство на страните-членки, за да се избегне разширяване на най-големия военен конфликт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *