15 юли 2024

Aleks

Тръмп оцеля след стрелба срещу него


Donald Trump sangra por la oreja rodeado de guardias de seguridad tras recibir un disparo

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, републикански кандидат за изборите през ноември, беше евакуиран от митинг в събота, в щата Пенсилвания, след като се чуха изстрели, според журналисти от AFP.

Тръмп е “в безопасност” след инцидента, съобщиха малко след това тайните служби, отговарящи за сигурността на президенти и бивши президенти в САЩ.

След като беше свален на земята от охраната си, Тръмп скоро се изправи, заобиколен от служители, които го придружиха от сцената до автомобила му с вдигнат юмрук, в знак на предизвикателство, пред тълпа от негови поддръжници. „Тайните служби са въвели защитни мерки и бившият президент е в безопасност.

От предизборния екип на Тръмп заявиха от своя страна, че републиканецът “се чувства добре” след като в бил прегледан. “Президентът Тръмп благодари на органите на реда и на първите реагиращи за бързите им действия по време на този отвратителен акт. Той се чувства добре и е прегледан в местен медицински център.

Според Белия дом президентът Джо Байдън е получил “първоначална информация” за случилото се.
“Чух изстрели” „Видяхме много хора, които лежаха на земята и гледаха объркано. Чух изстрели, звучаха като петарди и малокалибрен пистолет“, каза Джон Йейкал от Франклин, Пенсилвания, който за първи път присъства на митинг на Тръмп .

Митингът в събота беше последният митинг на Тръмп, преди републиканския конгрес, където той ще бъде официално номиниран като кандидат на Републиканската партия, на изборите през ноември.
Последствията от подобна постъпка в разгара на президентската кампания са все още неизчислими. През последните дни вниманието беше насочено към физическото и психическото състояние на 81-годишния Байдън и способността му да се изправи срещу Тръмп, 78-годишен, след дебата на 27 юни, белязан от лошото представяне на кандидата, след което около 20 конгресмени го помолиха да се пенсионира.

Вицепрезидентът Камала Харис, смятана за възможна алтернатива, го увери отново в своята лоялност и доверие, в събота по време на предизборно събитие във Филаделфия, малко преди митинга на Тръмп. „Това са най-важните, най-последователните, избори в живота ни и винаги сме знаели, че ще бъде трудно“, каза Харис. „Но ако знаем едно нещо, то е, че нашият президент Джо Байдън е боец“, добави той. “Ще продължим да се борим. Ще продължим да се организираме. И през ноември ще победим”, увери той.

 

 

Източник :La Razon

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *