7 окт. 2024

Aleks

Украйна атакува с ракети най-голямото петролно находище в Крим


Ukrainian attack on oil field in Crimea

Нов удар по руската инфраструктура. Украинският генерален щаб съобщи в понеделник, че е достигнал най-големия склад за гориво на Кримския полуостров, окупиран от Русия. Служещ като платформа за много от руските военни действия, срещу украинска територия, под контрола на правителството в Киев. В изявлението си Генералният щаб използва официалното име, което полуостровът все още има в официалната украинска терминология и отбеляза, че терминалът във Феодосия е най-големият в Крим по отношение на претоварване на петролни продукти. Които до сега са били използвани за нуждите на окупационната армия, на Руската федерация.

Мащабът на атаката беше такъв, че руските власти обявиха общинско извънредно положение в понеделник, заради пожара в нефтения терминал. В официалното изявление се добавя, че в резултат на атаката е избухнал пожар в близост до инфраструктурата, която според украинската обществена информационна агенция, Укринформ е най-големият склад за гориво в Крим и служи за захранване на руската армия. „Последствията от атаката се установяват“, добави украинският генерален щаб, който не винаги съобщава резултатите от атаките срещу военни цели, разположени на руска територия.

Генералният щаб в Киев не уточни вида на оръжията, използвани в операцията, но каза, че тя е извършена от ракетни части на украинските въоръжени сили, в сътрудничество с други компоненти на армията. “Мерките за подкопаване на военния и икономическия потенциал на Руската федерация продължават. Ще има още”, завършва официалното украинско изявление.

На Украйна е разрешено да използва всички оръжия, които получава от своите партньори, за да поразява цели в територии, които законно принадлежат на Украйна и са били окупирани от Русия, като Крим. Киев не успя да накара съюзниците си да премахнат забраната за използване на военно оборудване като ракети с голям обсег, които получава от САЩ, Обединеното кралство и Франция срещу военна инфраструктура в Русия.

Още самолети F-16 за Украйна

През последните няколко часа Украйна получи добри новини, след като обяви, че „първият холандски F-16 е доставен на Украйна“. „В Харков видях щетите от руските въздушни удари и честотата, с която се активираха алармите“, каза министърът на отбраната на Холандия, Рубен Брекелманс, който увери, че останалите 25 F-16, ще пристигнат в Украйна “през следващите месеци”.

При една от скорошните атаки, на 4 -ти октомври силите на Киев удариха депо за горива и смазочни материали в района на Воронеж, Русия. Украйна използва свои собствени оръжия в тези атаки, поради забраната на Запада да използва оръжията им в Русия.

 

Източник: LA RAZON

,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *