8 окт. 2024

Aleks

Обвиняват проруската група NoName057 в кибератака срещу Белгия


dark web hacker downloads data

Пиратите атакуваха уебсайтовете на пристанищата на Антверпен и Зеебрюге. И двете в северния регион на Фландрия, Белгия.

Няколко белгийски компании, общини и пристанища бяха засегнати от нова вълна от кибератаки във вторник. Това е втора атака, първата атака е от понеделник, съобщи Белгийският център за киберсигурност (CCB), приписвайки атаките на проруската група NoName057. Белгийската обществена телевизия RTBF съобщи, че в 8:44 сутринта, във вторник, в канала Telegram на проруската хакерска група се е появил списък на засегнатите белгийски градове и пристанища, включително Род-Сен-Женес и Линкебек.

Хакерите атакуваха и уебсайтовете на пристанищата на Антверпен и Зеебрюге, и двете в северния фламандски регион. Белгийският център за киберсигурност добави, че това не е опасна атака, а по-скоро DDoS атака, при която сървърите са “бомбардирани” със заявки, които ги претоварват.

Предишния ден, друга кибератака, приписвана на NoName057, засегна няколко сайта на белгийското правителство. Това беше сайта на парламента и уебсайтовете на провинциите Лимбург, Лиеж, Източна Фландрия, Фламандски Брабант и Валонски Брабант. Както и градовете Антверпен и Брюксел и регионалното правителство на Валония. Според фламандската обществена телевизия VRT тази атака може да бъде свързана с неотдавнашното съобщение на федералното правителство, че скоро ще представи на

Съвета на министрите дарение За Украйна, на три оръдия Цезар, на стойност 12 милиона евро. Този тип 155-милиметрово оръдие, произведено във Франция, е монтирано на камион и е в състояние да изстреля шест изстрела в минута, на разстояние до 40 километра.

 

Източник: LA RAZON

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *