3 ное. 2022

Aleks

Депутат от ПП гласува с “въздържал се” за военна помощ за Украйна


Депутат от ПП гласува с "въздържал се" за военна помощ за Украйна

Днес в Народното събрание се проведе гласуване за предоставяне на военна помощ за Украйна, съобразена с възможностите на България, гарантирайки сигурността и защитата на населението. Това ще стане при условие, че се договори заместваща отбранителна техника, която да модернизира наличностите в системата.

Депутатите от ГЕРБ, “Продължаваме промяната”, ДПС, “Демократична България” и “Български възход” гласуваха “за”, като от ПП имаше един въздържал се – Константин Бачийски.

Попитан защо е гласувал така, Бачийски обясни, че е казал на парламентарната си група как ще постъпи. Според него, останалите не са приели предложението му в текста на решението да се добави изрично “без отслабване на отбранителните способности на страната”.

Бачийски е искал в текста на решението също да пише, че след договаряне на заместваща техника през НАТО и Европейския съюз за даденото от България на Украйна, правителството ще “предостави финансови разчети”. Бачийски казва, че част от заместващите мощности, които биха дошли, не са безплатни.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари