23 апр. 2024

Aleks

Как да се превърнем в господари на личните си финанси?


piggy bank and coins on the background of hands holding a telephone

Уморени ли сте от чувството, че финансите ви контролират, вместо обратното? Мечтаете ли за бъдеще, в което парите вече не са източник на стрес, а по-скоро инструмент за постигане на вашите цели и стремежи? Ако е така, време е да поемете контрола и да станете господари на личните си финанси.

В тази статия ще ви запознаем с практическите съвети на Изи Кредит, които ще ви помогнат да се ориентирате в света на бюджетирането, спестяването, инвестирането и ползването на кредит срещу лична карта с увереност и яснота.

Овладяването на личните ви финанси е не само постижимо, но и от съществено значение за изграждането на сигурно и пълноценно бъдеще. Вижте как става:

Колко пари можете да печелите?

Заплатата ви е най-важният инструмент за овладяване на личните финанси. Но не е само тя. В днешно време човек може да повиши личните си доходи по различни начини. Ако не сте доволни от доходите си, помислете дали можете да ги увеличите като смените работата си, научите ново умение, поискате повишение или започнете странично хоби, с което да си докарвате допълнителни 500 или 600 лв. Такива са консултантски бизнес, препродажба, почасова работа, онлайн промотиране на различни продукти.

Ще се изненадате колко много възможности за печалба ще ви се разкрият, ако отворите съзнанието си за това.

Колко пари ТРЯБВА да харчите на месец?

Втората стъпка, след като знаете какви са доходите ви, е да определите колко пари трябва да харчите на месец. Забележете задължината дума “трябва”. Тук включваме вноските по кредит срещу лична карта, изтеглен за стартиране на страничното занимание, режийните разходи и храната.

Когато имате ясно разписан план за тези разходи и ясно разписана приходна част, вече сте две стъпки напред към превръщането ви в господар на собствените ви лични финанси.

За какво ИСКАТЕ да харчите на месец?

Това е последната стъпка към финансовата свобода – разпределението на средствата между желание и нужди. Обикновено даваме превес на желанията и нуждите остават на заден план. Това обаче ни принуждава да теглим необмислени кредити с лична карта, да плащаме прекалено скъпо за вещи, които са ни належащи, вместо да сме планирали покупките предварително и да разпределим вноските разумно.

Ето какво съветат от Изи Кредит да направите, така че да харчите колкото искате:

Планирайте покупките си

Не е възможно да си купите на мига телевизор за 2 хиляди лева, ако заплатата ви не е поне 8 хиляди. Но е съвсем възможно да разгледате предложенията, да търсите оферти и изберете най-подходящия момент за покупка на такъв уред. Това може да е по време на Черен петък, по време на януарските разпродажби и защо не и на старо, ако има добро предложение.

Докато се оглеждате, отделяте пари във фонд “телевизор”. Ако не сте събрали достатъчно, а офертата е налице, теглите кредит срещу лична карта оставащата сума.

Така ще можете да си купите мечтания уред, да сте платили една част от него в брой и да не сте взели прекалено висок кредит срещу лична карта, чието изплащане после ще ви ограничи финансовата свобода.

Използвайте кредитите по предназначение

Както вече споменахме, тегленето на кредит срещу лична карта може да е спасителният пояс при спешно възникнала нужда от пари. Заемите са точно това – помощно средство в спешни случаи.

Предимствата на кредит срещу лична карта са скоростта на отпускане и малкото или никакво обезпечение, което се изисква. Те са отличен финансов инструмент за хора с добра финансова дисциплина и добро ЦКР.

Изчакайте 24 часа

Това е последният съвет на Изи Кредит по темата. Когато стане дума за покупки, емоциите винаги играят голяма роля. Ако се колебаете дали една покупка е належаща или не, изчакайте един ден и вижте дали още имате нужда от нея. Ако отговорът е положителен, вземете я, дори с кредит срещу лична карта. Така ще знаете, че не сте взели нещо заради каприз, а защото наистина го искате.

 

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари