Кирил Петков: Имаме общи бъдещи цели с ГЕРБ-СДС


Кирил Петков: Имаме общи бъдещи цели с ГЕРБ-СДС

Кирил Петков говори пред репортери по-рано днес. Той открито обяви, че таванът на цените на тока ще остане 200 лв., тъй като тази мярка се налага срещу инфлацията. По думите му ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат общи бъдещи цели, като сред тях са влизането на България в Шенгенското пространство, Бюджет 2023 и реформи в съдебната система. Той допълни, че в момента депутатите ще прекрачат прага на пленарната зала, за да подкрепят бюджета.

Лидерът на ПП заяви ясно, че е постигнато разбирателство относно бюджета по време на среща между лидерите на първите политически сили, за да може страната ни да разполага с бюджет, който ще служи на българите.

Христо Иванов подчерта, че е постигнат консенсус по спорна точка от бюджета, а именно за ел. плащания, които ще бъдат само за фирми с повече от сто служители. Бойко Борисов е на мнение, че ако не се приеме бюджетът, внесен от Асен Василев, кабинетът ще се разпадне. По тази причина е взето решение да се направи компромис в името на България. Борисов добави, че най-голямата цел е да има редовен кабинет с ясни приоритети и отправи благодарност за това, че депутатите са поставили на първо място важните неща.

, , , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари