Квартали в община Бяла Слатина останаха без електрозахранване след бурята


Квартали в община Бяла Слатина останаха без електрозахранване след бурята

Квартали в община Бяла Слатина останаха без ток заради силен вятър и гръмотевична бура. Селата Търнава, Соколаре и Попица също са сред потърпевшите райони. Водоснабдяването е било възстановено. Очаква се да се сформират комисии, които ще ходят по домовете, за да огледат нанесените щети и да ги оценят. Напомняме, че вчера властите обявиха частично бедствено положение в цялата община заради лошите метереологични условия.

Домовете на местните жители в с. Търнава са силно засегнати от природното бедствие, но въпреки това хората са се организирали, за да почистят учебното заведение в селото от паднали дървета. Повече от тридесет къщи са потърпевши, като най-засегнати са покривите.

Свидетелка споделя, че мълния е поразила няколко сгради, които са напълно разрушени. Причинени са щети и на много постройки за селскостопански дейности. В друг район е паднал дирек и поради тази причина няма електричество. Жителите изпитват страх от повторна буря. Продукцията на много земеделци е напълно унищожена, а по главни улици се забелязват счупени цигли, клони на дървета и счупени стълбове.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари