Възрастен мъж от Свищов стана жертва на телефонна измама


Възрастен мъж от Свищов стана жертва на телефонна измама

Мъж от Свищов стана поредната жертва на телефонни измамници, след като предаде 12 500 лева на непознати лица. Оказва се, че извършителите са приложили добре познати схеми.

На 10.09.23 г. по време на телефонен разговор, непознато лице се представя за адвокат и иска голяма супа пари, за да успее да изкара на свобода от арества роднина на потърпевшия, който е попаднал там след пътен инцидент на пътя. Възрастният мъж е провел разговр и с жена, която се е представила за негова дъщеря. След няколко поредни разговора не след дълго на паркинг в болнично заведение в Свищов излъганият мъж предава 4500 лева на измамниците.

На другия ден телефонните измамници се свързват за пореден път с него, само че този път се представят за полицаи, които му обясняват, че е бил измамен, но за да му бъдат върнати парите е необходимо да бъдат дадени още пари. На 11.09 на същата локация мъжът предава и втората част от сумата, която е в размер на 8000 лева. По този случай е в ход досъдебно производство, като работата на полицията все още тече.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари