27 авг. 2022

Aleks

Министерство на земеделието търси студент/ка


Министерство на земеделието търси студент/ка

Министерството на земеделието обявява конкурс за студент/ка, който да бъде пълноправен член в екипа на служебния министър Явор Герчев. Избраникът ще стане съветник в политическия кабинет и ще участва в решаването на актуалните въпроси.

Изискването е студентът да се обучава в аграрни или лесовъдни направления в български университет. Ще се проведе интервю, за да бъдат оценени лидерските качества на кандидатите, уменията им за водене на преговори и работа в екип.

Студентите ще трябва да изготвят кратка концепция/предложение за справяне с един от двата казуса в сектора: кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в контекста на засиления внос на зърно от Украйна.

Изисква се ясно и реалистично обосноваване, както и посочватето на добри практики. Допълнителни точки на участниците ще носят следните неща: въвеждането на иновации, дейности за опазване на околната среда, разкриването на работни места и включването на младежи и хора от уязвими групи.

Кандидатите трябва да попълнят заявление, в което да бъдат вписани имената, данните им плюс кратко представяне. Нужно е да бъдат посочени също мотивите за участие в конкурса и да се опише идеята за решение на един от казусите. Крайният срок е до 9-ти септември тази година.

На страницата на Министерството на земеделието може да се запознаете с всички условия и да изтеглите образец на заявлението за участие. Там може подробно да прочетете темите и критериите за оценка, както и да видите на кой e-mail да изпращате всичко, което е необходимо за участие в конкурса.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари