Млада родилка почина в благоевградска болница


Млада родилка почина в благоевградска болница

Родилка на 26 години от град Сандански издъхна вчера в реанимацията на благоевградската болница. На 29.07.23 г. тя е родила своето второ дете в болничното заведение, като е постъпила предния ден в изключително тежко състояние и с налично възпаление.

Директорът на МБАЛ-Благоевград бе категоричен, че този случай е класически пример за запуснат такъв, тъй като след направените изследвания е установено, че жената страда от тежка инфекция. Последвало е секцио, което е преминало без никакви усложнения. Бебето е родено здраво, след което жената е откарана в реанимационното отделение поради инфекцията. Малко след края на операцията нейното състояние се е влошило и това не е позволило тя да бъде транспортирана до болница в столицата.

По мнение на лекарите раждането не е причината за нейната смърт. Семейството на родилката е било наясно, че още при постъпването си в болница жената е била в тежко състояние.

Медицинският екип е предприел всички нужни действия. Има вероятност този случай да се касае за сепсис. За съжаление часове по-късно жената от ромски произход е починала.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари