12 май 2022

Иван Стоянов

Настимир Ананиев, Добрич: Управленските действия в сектор “Рибарство” говорят за липса на визия и непознаване на неговите стратегически цели и приоритети


Настимир Ананиев, Добрич: Управленските действия в сектор "Рибарство" говорят за липса на визия и непознаване на неговите стратегически цели и приоритети

Водачът на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Добрички район Настимир Ананиев, заедно с кандидати за народни представители от листата на РБ, проведоха среща с рибарите от град Балчик, както и със симпатизанти и граждани в квартал Балик на морския град.

Представители на морския риболовен бранш, пожелаха да споделят проблемите и възмущението си от действията на държавата в сектор “Рибарство”. Те запознаха водача на листата на РБ със създалото се напрежение през последните месеци в края на миналата година, когато положението е станало нетърпимо и продължава да ескалира. Разказаха за протестните действия, организирани от двете национални браншови организации „Черноморски изгрев” и „БГ Фиш”, като уточниха, че действията на бранша са били продиктувани от очевидната неспособност на Министерство на земеделието и храните на ГЕРБ да се справи със своеволията в дейността на ИАРА, която според тях действа репресивно и ги подтиква към „сивия“ сектор. „Нашето желание е да работим и да изкарваме прехраната си, готови сме да защитаваме правата си с всички законови средства“, заявиха хората от бранша пред водача на листата на РБ Настимир Ананиев. Те бяха категорични, че до голяма степен проблемите идват от малката квота за калкан на страната ни и от безпомощното управление в сектора, което не може да се справи с проблемите, а използва само наказателни репресии.

В отговор на споделеното от браншовиците, Настимир Ананиев коментира, че е запознат много добре с проблемите в този важен сектор, който, за съжаление, няма визия и се управлява лошо. Управленските действия говорят за непознаване на  стратегическите цели и приоритети. От този хаос трябва да се излезе максимално бързо, бе категоричен водачът на листата на РБ. Трябва да бъде изградена политика, която да се комуникира и координира от професионалисти, да се предприемат адекватни действия, за което Реформаторски блок има разписани конкретни мерки в своята Програма.

Настимир Ананив разговаря със симпатизанти и граждани в кв. Балик на морския град, като отговори на въпроси за предимствата на програмата на РБ в сравнение с другите политически сили. „Благодарение на участието на РБ в управлението, бяха започнати важни реформи, които искаме и се надяваме, че с нашето силно присъствие и активно участие ще продължат в следващия парламент. Направени бяха промени в Закона за съдебната власт, в Конституцията. За съжаление, времето не ни стигна. Ще положим максимални усилия постигнатото да бъде надградено. Надявам се на стабилно мнозинство, за да бъде приет и най-важният – антикорупционният закон!“, каза Ананиев. Човешкият капитал е най-важният за България, затова Реформаторският блок извежда на преден план инвестицията в човека, продължи той. В нашата програма ние не сме извадили кошницата с обещанията, нашите предложения са реалистични и прагматични.  Хората искат реални резултати. И ние ще отговорим адекватно. Известно е, че икономическият ръст на България е сред първите три в Европа. Ние настояваме парите за образование да се увеличат до 4,5 % , а за култура – двойно.

Държавата трябва много сериозно да инвестира в образование, здравеопазване и култура – това са нашите приоритети, подчерта Ананиев. Маркирани бяха накратко Акценти от програмата на Реформаторския блок, сред които са мерките за намаляване на административната тежест върху за малкия и среден бизнес, запазването на плоския данък, преминаването към уведомителен, а не разрешителен режим, при започване на бизнес, намаляването на ДДС от 20 % на 18 %., безплатни учебници до 12 клас.

Водачът на листата за Добрич се обърна към насъбралите се граждани да гласуват на 26 март с № 21 в интегралната бюлетина. „Ние сме обединената десница и даваме на десните хора представителство в 44-ия парламент. Не допускайте гласовете на дясно мислещите хора да се разпиляват!“, призова Настимир Ананиев.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари