Столичният общински съвет отпуска 3 млн. лева за ремонт на детски площадки


Столичният общински съвет отпуска 3 млн. лева за ремонт на детски площадки

Общинският съвет в София ще отпусне сумата от 3 млн. лева, за да бъдат ремонтирани детски площадки за игра. В настоящата програма са включени общо 130 площадки в 24 района в града. Новината съобщи Георги Георгиев, председател на съвета. По думите му повече от 1500 обекта са били проверени и по този начин е преценено кои площадки имат нужда от незабавни ремонтни действия. След тях ще последват районите, в които има много семейства с деца.

Георгиев уточни, че това финансиране е най-голямото за този мандат и добави, че има конкретни срокове на изпълнение, които трябва да бъдат спазени. Ще има поставени видеокамери на места, които позволяват това, но въпреки това мярката не се счита за достатъчно ефективна. Председателят апелира местните жители да са бдителни и да подават сигнали, ако забележат вандалски прояви на детските площадки.

Георги Георгиев заяви, че е необходимо хората да са търпеливи и по този начин ще бъде изграден един имунитет. Самият той смята, че обратната връзка от гражданите е много важна, защото проблемите не могат да се решат, ако хората все пак не бъдат чути. Той изрази увереност, че ремонтите ще приключат до края на месец август. Кметовете на отделните райони могат да решат дали дадена площадка ще бъде обновена или заменена с нова.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари