Пловдивчани организираха протест след катастрофата, при която загина тринадесетгодишно момиче


Пловдивчани организираха протест след катастрофата, при която загина тринадесетгодишно момиче

Местни жители на град Пловдив организираха протестни действия около мястото на тежкия пътен инцидент, при който бяха пометени жена и нейната 13-годишна дъщеря на пешеходна зона. Припомняме, че момичето изгуби живота си на път за болничното заведение. Към настоящия момент майката все още се лекува, но състоянието  ѝ вече е стабилно и няма опасност за нейния живот.

Очевидци разказват, че мястото на катастрофата е постоянно оживено, а голяма част от гражданите са забелязали, че преди да стартира ремонтът на булевард “Брезовско шосе” в града, въпросната пешеходна пътека е била значително повдигната.

Жената, която блъсна двете жени, е пусната от ареста, след като съдът постанови парична гаранция в размер на сумата от 5000 лв., която за протестиращите е крайно недостатъчна и предизвиква огромна вълна от недоволство. Органите на реда смятат, че няма възможност извършителката да избяга, тъй като тя е с постоянен адрес, признала е за деянието и е изразила съжаление за инцидента.

По-рано през деня около района на произшествието се струпаха съседи на пострадалата жена. Очаква се следващите дни да се разбере кои искания на жителите ще се изпълнят.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари