Повдигат две обвинения на Динко Вълев от Ямбол


Повдигат две обвинения на Динко Вълев от Ямбол

Властите в Несебър арестуваха Динко Вълев от Ямбол за 72 часа. Причината за това е публикуван от него видеоклип, на който се вижда как напада мъж, който се представя за инвалид. Въпросният мъж влиза в различни образи, за да проси пари. На кадрите се вижда, че мъжът е в инвалидна куличка с два ампутирани крака, което не отговаря на истината. Поради тази причина Вълев е проявил агресия.

От РУ в Бургас съобщиха, че са били повдигнати общо две обвинения на Динко – едното е за хулиганска проява, за което властите предвиждат до две години затвор или пробация, а второто обвинение е за принуда, тъй като обвиняемият се е опитал да принуди мъжа да поднесе извиненията си пред обществото.

Към момента полицията издирва лицето, заснело клипа. Мъжът, който се представя за инвалид, е заловен. Той ще понесе нужните санкции според закона, ако прокуратурата събере доказателствата. От полицията са категорични, че при подобни случаи е важно да не се извършва саморазправа, тъй като в подобна ситуация органите на реда трябва да действат по законен начин.

, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *