Пожар с голяма площ избухна в област Пазарджик


Пожар с голяма площ избухна в област Пазарджик

Голям пожар се разрази снощи в област Пазарджик. По първоначални данни става въпрос за изгорели сухи треви, които се намират в землището около с. Памидово и Карабунар. Пламъците са успели да достигнат до 3000 декара площ. По-рано тази сутрин все пак пожарът е бил локализиран, а не след дълго е загасен напълно, информираха властите.

Не се съобщава за причинени материални разрушения, като пожарът не е обхванал близки райони. Очаква се по-късно през деня да дежурят екипи от пожарникари, които ще следят обстойно дали има огнища, които все още тлеят. Сигналът за този пожар е постъпил снощи на спешния телефон 112.

На местопроизшествието са се озтовали пожарникари и служители от районни служби от Белово и Септември. След обстоен преглед е констатирано, че пламъците се намират на обширна територия. Огнеборците са били затруднени при гасенето им, тъй като времето е било много топло, придружено с вятър.

Към момента 223 пожара са били загасени на територията на България през изминалата нощ, като екипите са се отзовали на 304 подадени сигнала за инциденти. Припомняме, че в област Хасково беше обявено бедствено положение вследствие възникналите пожари.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари